Mamma till Kevin & Oliver!

Oliver skall ”opereras”

Igår var vi på öron, näsa & hals läkaren i Alingsås då vi misstänkt att Oliver har för kort tungband, precis som jag hade som liten och även som Kevin hade som liten.
Detta kan påverka talet och med tanken på att Oliver inte pratar så mycket ordentliga ord så har vi dessutom misstänkt att det är så för honom också. Även Kevin var otrolig sen med talet och efter att vi klippte hans tungband så blev talet så mycket bättre.

Vi var hos läkaren på BVC för några månader sedan och de konstaterade att det var så, han hade för kort tungband. Tråkig dock att de inte såg det första gången jag bad dom kolla upp detta då han bara var några månader gammal, men men. (hade de upptäckt detta redan när han var så liten så hade man klippt den direkt)

Så igår var det dags för läkarbesöket på sjukhuset och där kollade läkaren och bedömde att vi måste klippa även Oliver´s tungband. DOCK inte på samma sätt som vi klippte Kevin´s. När vi kollade upp Kevin´s tungband så klippte dom den direkt på plats utan bedövning eller nått, för Kevin var så lugn. (Kevin var ungefär i samma ålder som Oliver när vi klippte hans tungband) Men Oliver däremot vart jätte ledsen bara vi kom in i läkarrummet  där det stod tre läkare. Han ville inte öppna munnen och han ville inte heller sitta still. Så läkaren beslutade att han inte klipper den direkt på plats då han inte vill komma åt och skada någonting annat i munnen, så därför skall Oliver istället ”opereras” jag kan inte riktigt kalla det för operation eftersom de inte skall IN i kroppen på honom på något sätt, MEN han skall sövas….

Så i början på nästa år någongång så kommer Oliver alltså att genomgå en mini ”operation” som jag kallar det, han kommer att bli nersövd pga att läkaren skall kunna klippa strängen ordentligt utan att skada någonting annat och ja, jag är nervös. Såklart det kommer att gå bra, det är ju en såpass liten ”operation” och det kommer att gå fort, men bara tanken av att min son skall få somna in i min famn och sen få åka iväg med läkarna….

Har du behövt vara med när ditt barn sövs? Hur gick det till? Hur kände du innan operationen?
Tar gärna emot så mycket tips som möjligt, en del av mig är inte alls orolig, medans en annan del av mig är jätte orolig.

14681830_10153922873470976_5456853069561531964_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats