Mamma till Kevin & Oliver!

Inskolning dag 1 

idag var det som de som ni kanske läst i tidigare inlägg första dagen för Oliver på dagis. Dagens schema var 09.00-11.00 och jag skulle vara med hela dagen. 

Kommer upp lite tidigare för att först lämna av Kevin som också i princip blir inskolad på nytt. Han reagerade rätt mycket när vi passerade hans avdelningen och sa ”men nej mamma jag vill hit” och pekade på sin avdelning han gick på innan sommaren. Jag förklarade då som jag gjort flera gånger tidigare att ”du ska ju tillsammans med ”Peter” (det är ej barnets riktig namn, men nämner inga namn här på bloggen eller liknande gällande dagis, så Peter får vara namnet på Kevins kompis så länge) börja på en ny avdelning nu med nya fröknar och nya barn, det kommer bli super kul” 

Det har inte alls varit några problem när jag pratat om detta i sommar men nu när det väl kom till kritan så ville han inte alls stiga innanför dörren och blev verkligen jätte ledsen. Tillslut kom ”Peter” och då berättade han att de kunde gå till den andra avdelningen där alla andra barnen som både ”Peter” och Kevin gick med innan sommaren, då båda avdelningarna delar samma hus så de kommer fortfarande kunna ses och träffa varandra. 

Väl efter dagis när jag hämtade honom kl 11.00 så sa han klart och tydligt till mig att ”imorgon ska jag bara vara hemma, jag vill inte gå på den avdelningen” så vi har nog några ”tuffa” dagar framför oss innan han börjar vänja sig. 

Och till Oliver, väl där inne var det Oliver + 8 barn till, 3 barn som började förra veckan, 3 barn som började igår och Oliver plus 2 barn som började idag, så det var kul att få träffa alla barnen som kommer att få gå tillsammans med Oliver framöver. Det blev en liten fruktstund och sen stannade vi och de barnen som började idag inne för att bekanta oss med varandra och lokalen medans de andra gick ut. Oliver brötade runt och tyckte det var super kul att leka med alla leksaker och barnen. Dock varje gång han såg mig när jag skulle gå ut i hallen till min väska, så började han gny och gnälla efter mamma, så ja det ska bli intressant hur det blir sen när man ska lämna på riktigt. 

Imorgon blir det 09.00-11.00 med utomhuslek med alla barnen på avdelningen, skall bli kul! 

Nu blir det sängen för min del, helt slut efter en lång dag med inskolning & bad på eftermiddagen 🙂 Oliver vart helt slut påvägen hem från dagis haha! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats