Mamma till Kevin & Oliver!

Hur gör ni?

Då tänkte jag vända mig till er läsare om att höra era rutiner när det kommer till läggning av era barn.

Så jag har lite frågor till er alla föräldrar där ute nu.
1: Hur gammal är ditt/dina barn?
2: Vilken tid lägger du ditt/dina barn på kvällen?
3: Sover ditt/dina barn middag på dagis?
4: Sover ditt/dina barn hela nätterna & ca vilken tid går barnet/barnen upp?

Anledningen till varför jag ställer dessa frågor är för att Kevin är 2 1/2 år och sover fortfarande middag, han kan sova allt ifrån 30 minuter till 2 timmar…! På dagis är det ca 1 – 1 1/2 timma beroende på när han somnar.

Vi har alltid lagt Kevin 19.30 på kvällen och det är inga problem för honom att somna även ifall han sovit tex 2 timmar på förmiddagen (beroende på när han somnade middag såklart, men oftast somnar han mellan 11.30-12.30 det beror helt på när han vaknat på morgonen & vad vi gör om vi är hemma eller iväg osv)

Han sover dessutom hela nätterna (han kommer in till oss ibland men fortsätter då att sova utan välling eller nått) så han klarar sig på den flaskan han får kl 19.30.

Däremot så väcker jag honom 6.30 på morgonen när vi skall till dagis & han är SÅÅÅÅÅ TRÖTT! Det tar mig en evighet att ens få honom att vakna, han blir jätte arg & ledsen och bara skriker ”nej Kevin sova! Mamma släck!”
Och man känner sig så hemsk när man får dra upp han ur sängen och direkt till dagis!

Testade då idag och bad dom på dagis att bara låta honom på sova 30 minuter och så skall jag testa att lägga han tidigare kl 19.00 istället, gjorde detta idag och det gick jätte bra, dock så var han jätte trött när jag hämtade han på dagis vid fyra tiden.

Anledning till att jag testar detta är för att jag vill att han skall få sova längre på nätterna & att han inte skall behöva känna att han vill fortsätta sova på morgonen utan att vara lite piggare, men vet inte om 19.00 spelar någon roll? Det handlar ju bara om 30 min?

Så ja svara gärna på frågorna & berätta hur ni gör vid läggdags & när slutade ni med vilan helt på dagen?
Kevin är dock fortfarande i behov av vilan på dagen pga att han är väldigt aktiv & gör sig av med mycket energi på dagarna + att han har alltid varit ett barn som gillar sova haha!
Och skulle vi skippa vilan helt då är det hus i helvete för då är han så trött och kan knappt hålla sig själv vaken (om vi går upp så tidigt då villsäga) och somnar han redan kl 18.00 typ då vaknar han sen igen vid 22 tiden ungefär..!

Ja hörni vilket i-landsproblem jag har haha! Lite rörigt inlägg men ja ni föräldrar med småbarn hajjar & tar gärna emot alla era tips & trix 🙂

20140206-224925.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ung mamma

  Min dotter är 2snart tre född 2011
  Hon lägger sig klockan 19.00 varej kväll
  Hon sover inte middag verken hemma eller om hon skulle vara på förskolan.
  På kvällen brukar hon få gossa ner sig i soffan och äta kvällsmat och bolla på disny junior sen borsta tänderna och göra iordning sig med lite hjälp sen går hon och lägger sig vid 19.00 umgefär och då efter en aktvi dag men mycket lek och buss med mig så somnar hon och sover hela natten sen vaknar hon vid 7 halv8 senast och vill busa och ha frukost:D.

  Måste säga att det är riktigt kul att följa din blogg. Är själv ung mamma till en 2 nästan tre åring och väntar mitt andra tsm men min sambo nu om en månad:D.
  Du känns så glad och trevlig när du skriver om allt vilket jag uppskattar! Sådana bloggar är dom bästa!

  Kram

stats