Mamma till Kevin & Oliver!

Halloween på Universeum

Igår var det premiär för halloween på Universeum & såklart tog jag med mig grabbarna och åkte dit.

Killarna blev super glada när jag berättade vad dagens planer var, Kevin har tidigare varit på universeum flera gånger, både med mig och med sin förra förskola, Oliver däremot har varit där men när han varit lite mindre, så han sprang runt och tycktes det var så mycket roligt att se på och göra.

Jag älskar halloween, all dekoration, alla pumpor som gör allt så färgglatt & den där lilla älskliga känslan, dock är jag livrädd för att bli skrämd, haha! Man kan ju undra hur det går ihop.

Det började med att vi kom till universeum och en STOR spindel hänger utanför entrén, barnen tyckte det var fräckt, även inne i entrén så hängde det en massa spindlar lite överallt och Oliver tyckte det var fräckt fast var samtidigt lite smått skeptiskt för om det var en riktig eller inte! 
FDF5CB16-3536-4C9B-80EB-B5AAE042FA19

Väl där inne så började vi med en super god lunch i restaurangen, barnen ville såklart ha pannkakor & jag valde en pizza, super gott.

Gick in och åkte upp i den roliga hissen som alla barnen älskar & när vi kommer upp så möts vi av massa pumpor & en stor skylt ”VÄLKOMMEN IN OM DU VÅGAR” där hade dom ett litet rum med gammal inredning och en tavla på en gubbe som ändrades till skräck, super coolt! Lite ”läskig” musik, stora skålar med insekter och en Creepy känsla med massa spindelnät överallt.

815853

845318

844799

845887

898416

Därefter gick vi in för att se alla olika fiskar, några ormar & andra djur, i nästan varje akvarium så låg det en pumpa med ett läskligt/coolt motiv, super kul idé & barnen reagerade varje gång ”mamma titta en pumpa!”

816622

797556

802875

824505

821923

847138

827370

834477

817003

Sen kom vi till mitt favorit rum, akvariehallen & dödliga skönheter, hajarna är något jag älskar, jag tycker dessa djuren är så himla coola och intressanta, vet inte varför, men just hajen tycker jag om. (Inte om jag hade mött den ute på öppna havet dock haha!) precis när vi kom dit så var det hajspaning och en kille stod och pratade om hajarna och hur de fungerar, väldigt intressant både för mig & för barnen så vi satte oss ner och lyssnade, sen besökte vi de dödliga skönheter, ja vad ska jag säga… spindlarna är inte riktigt mitt favorit djur (fobi för spindlar) men där satt dom instängda så jag vågade mig fram för att titta, däremot ormarna, wow detta djur är också sjukt coolt djur, (dock samma här, hade jag stött på en orm i skogen så hade jag inte varit lika tuff haha!)

Även en super coolt kameleont som vandrade runt i sin bur & lyste grönt, super häftigt!

818371

840076

811801

801035

Vi fortsatte ut emot regnskogen där det verkligen känns som du är i en regnskog, med värmen och alla coola broar som går över från den ena sidan till den andra, apor som hoppar omkring fritt, fåglar som flyger runt & andra unika djur.

Vi avslutade dagen med att besöka de olika våningarna med teknik och där sprang barnen runt och testade sin kondition, åkte upp i rymden, lekte med klossar och annat skoj.

Innan hemgång så blev det såklart ett besök i butiken också där barnen springer runt och är super taggade över hur mycket roliga och spännande leksaker det finns.

Super nöjda barn efter en heldag på universeum och en nöjd mamma efter besöket så åkte vi vidare hem & kommer definitivt att besöka Universeum igen!

933079

849802

833930

849872

824900

819826

 

Jag såg att nu på fredag den 27:e oktober så kommer Universeum ha en Halloween kväll mellan 18.30-22.00 där de bjuds på ett extra kusligt Universeum, dessutom kommer de att ha ruskigt bra priser, så tips att passa på att besöka Universeum ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats