Mamma till Kevin & Oliver!

En snabbmakaron slutade med akutbesök

Ny vecka, nya tag som man brukar säga. Denna veckan startade dock inte jätte bra för oss. Dagen började precis som vanligt, på med kläderna och iväg till dagis och jobb, solen började skina ute och jag fick turen att gå hem några timmar tidigare från jobbet och detta tackade jag självklart ja till för lite egentid med pojkarna nu när solen sken och snön på marken tackar man inte nej till.

Åkte hem och hämtade pulkan och gick och hämtade pojkarna mycket tidigare än vanligt, satte dom i pulkan och drog dom hem, två lyckliga killar som fick åka pulka hem från dagis.

Väl hemma på parkeringen så ser jag att någonting sticker ut ur Olivers näsa och jag tittade för att se vad det var (tänkte att det var snor som kommit ut) visste då att de hade fått makaroner till lunch på dagis och ser att det är en makaron som sticker ut ur näsan! Trycker ut den direkt och får ut hela makaronen men tittar då upp i näsan för ifall där finns fler (Oliver har sedan ett tag tillbaka upptäckt näsan och försökt lilla in flera saker där men detta har jag sett och hindrat/tagit ut direkt, så jag visste att det kunde vara mer där inne) och visst var det de, en makaronjävel till i samma näsborre, lille buskille!

Kom hem och försökte få ut den men det gick inte, ville inte heller pilla för mycket så det åkte in längre in, försökte få honom att nysa så den kunde åka ut, även föräldrakyssen som det kallas testade jag men inte heller funkade det.

Fick besök av ett par vänner som kom över och käkade middag, efter maten försökte jag igen men denna gången hade den åkt in längre in, ringer då 1177 som meddelar att alla föremål vad det än gäller som stoppats in i näsan så ska man besöka akuten, hon hänvisade mig då till Alingsås akutmottagning.

Snäll som Fia är så erbjöd hon sig att köra så vi skulle slippa dra med Kevin ut. Så vi åkte till akutmottagningen på Alingsås där vi satt en liten stund, väl därinne så hänvisar dom oss till jourmottagningen som ligger mittemot, jaja då går vi väl dit då. Men där var det ju inte heller EN person som väntade direkt.

 Kommer in till sjuksköterskan som försöker ta ut makaronen med en tång, detta lyckades hon inte med och ville att vi skulle besöka doktorn, då åter tillbaka till väntrummet och bara vänta på våran tur.

Väl framme hos doktorn så testar han precis samma sak som sjuksköterskorna tidigare, men utan att lyckas, stackars Oliver som fick så ont och tillochmed började blöda från näsan. Han ringer då öron, näsa & hals mottagningen i Borås och vill att vi skall skickas dit…. Eftersom hans specialområde inte var näsa, förståligt men kunde dom inte redan i receptionen skickat oss dit istället för att gräva med en tång i hopp om att få tag på den jädrans makaronen..på en 1,5 åring liksom.

Vi hade ju redan väntat i flera timmar och var väl inte jätte sugna på att åka enda bort till Borås (för er som inte är ifrån Göteborg eller känner till trakterna så är det en bra bit hemifrån mig till Borås) men makaronen måste ju ut, så vi åkte till Borås och skrev in oss, där som tur var blev det våran tur väldigt fort då de tidigare patienterna var där för andra ärenden.

Träffade läkaren som var lugn och sansad, visste vad hon gjorde och efter 30 minuter på Borås så var makaronen ute!! En halv makaron som hade trängt in sig låååång upp i näsan, en j*vla snabbmakaron 😐

Nu är vi äntligen hemma utan makaronen i näsan efter en låååång kväll/natt, men fy stjutton vad duktig han varit!

Nu jävlar är det slut på att pilla upp saker i näsan och hoppas han inte alls är intresserad av det nu efter alla som grävt i näsan på honom för att få ut den rackaren. 

Massa tack Fia för all hjälp ikväll! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. sandracederbom

      Åh ja det är ju klart, madicken stoppar ju upp en ärta i näsan, klart man vill göra detsamma då. Alltså han är ju så jäkla snabb, jag har ju själv sett hur han vart påväg att göra det här hemma men samtdigit har han redan på nått höger fått upp en (vilket det var då en ärta) i näsan, så dom är ju snabbare än man tror, lätt hänt att missa det, men nu lär vi alla ha extra stenkoll på Oliver och hans näsa haha 🙂

stats