Fick mig ett ryck och ville göra dumle snittar, sjukt goda kakor som man kan äta lite för många av!
Ingredienser:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl mjöl
2 dl socker
1 1/2 tesked bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 stycken dumle
Gör såhär:
• Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
• Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.
• Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
• Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade dumlen
• Dela på två eller tre längder ( beroende på hur tjocka / tunna du vill ha dem) och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna.
• Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
• Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Denna gången använde jag flera dumle och hackade dom i större bitar & istället för snittar gjorde jag dom runda som små runda kakor (dock blev dom giganstiska i ugnen haha)
Recept har jag hittat inne hos Jenny En grym matblogg som du borde följa, om du inte redan gör 😀