Mamma till Kevin & Oliver!

Hurtbulle

Idag har jag slängt ihop världens godaste bröd! Jag själv älskar det + att det är nyttigt, ni hör ju bara vad brödet heter, ”Hurtbulle”

Det är ett filmjölksbröd och otroligt lätt att göra, man behöver inte vänta på att det skall jäsa eller annat utan det tar ca 10 min att slänga ihop & sen 1 timma i ugnen, perfekt!

Dessutom när man väl skall äta det så är det så saftigt att du inte ens behöver smör så, så som sagt grymt bröd & grymt gott, det rekommenderar jag!

IMG_3181.JPG

Tänkte passa på att dela med mig av receptet & tycker ni skall passa på att baka det där hemma!

Hurtbulle Ingredienser

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla® filmjölk
1⁄2 dl flytande honung
1⁄2 dl lingonsylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

IMG_3175.JPG

IMG_3177.JPG

IMG_3178.JPG

IMG_3179.JPG

IMG_3180.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats