Mamma till Kevin & Oliver!

Min vanliga otur..

Jag har alltid haft väldigt mycket problem med mina tänder då jag såklart är en av de som har sjukt dåliga tänder och dessutom så är jag en extreeeemt gottegris, älskar godis och läsk osv, så socker plus mina tänder = dålig kombination…

För ett tag sedan så fick jag ett jätte stort hål i en av mina hörntänder, alltså en bit av min tand som lossnade. I detta hålet så har det blivit ett hål som förra veckan började göra så sjukt ont, kunde inte ens tugga på den sidan och det ilade när jag drack något varmt eller kallt.. Och ja, jag precis som många andra har lite svårt för att gå till tandläkaren, jag blir så otroligt nervös och är så himla rädd när jag väl ligger där på stolen och de borrar i munnen på mig, så sjukt obehagligt..

I torsdags förra veckan började det värka lite grann i min käke och mun, på fredagen gjorde det ännu ondare och jag förstod då rätt snabbt att jag fått tandvärk, tänkte att det går väl över, men nej…Hela helgen har jag haft så sjukt ont och haft sån sjuk smärta och bara längtat till måndagen så jag kunde ringa min tandläkare.

Ringde dit och fick en tid väldigt snabbt, thank gooood. Kommer dit och hon lagar mitt hål som var väldigt nära att nå pulpan som det kallas och gör den det så måste man göra en rotfyllning, men hon lagade ihop hålet och vi skulle låta tanden få vila innan vi fortsätter att bygga på den eller om vi behöver göra en annan behandling på tanden som rotfyllning…. Jag har gjort en rotfyllning en gång tidigare och det är det värsta jag har gjort i princip, att en person tagit över min mun i en längre stund och drar och sliter, borrar och spänner åt, nej fy fan det vill jag aldrig mer behöva göra om..MEN då till min vanliga otur, sen detta tandläkarbesöket så har jag fortfarande haft en sån sjuk smärka i käken strålande upp emot örat och huvudet, alltså TANDVÄRK….
Den har inte försvunnit och det borde den ha gjort, vilket jag antar betyder att jag MÅSTE göra en rotfyllning…..FAN FAN FAN!

Så imorgon bitti om tandvärken är kvar så skall jag ringa tandläkaren direkt och de måste fixa detta för det är helt sjukt vilken smärta det är..och jag brukar inte klaga..!

Efter jag är klar med alla dessa behandligar på denna tanden, då jävlar skall det bli noll socker, jag vill INTE sitta i den stolen igen och behöva gå igenom samma sak!
Så slut med ALL den goda colan jag älskar och är beroende av, även all redbull jag dricker dagligen och allt små ätande på kvällen, nu blir det sallad alla dagar i veckan haha!

tandlakarskrack

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

    Aj aj aj!! Fy fan för tandläkare… Jag borde också gå dit, tror jag har början till hål i en eller två tänder. Men vågar inte, fegis som jag är. Och att strunta i det är ju som att be om problem, det försvinner ju inte av sig själv -.- Men ändå klarar jag inte av att lyfta luren och ringa.

    Mitt lilla krypin som 25:årig mamma till Oliver, elva månader. En gemytlig blogg om barnmode, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

stats